لیست اختراعات سودابه داوران


ثبت :
از
تا
اظهارنامه :
از
تا

بازنشانی
تعداد موارد یافت شده: 17
تاریخ اظهارنامه: 1388/08/12
تاریخ ثبت: 1388/08/26
خلاصه اختراع:

دارورساني خوراكي داروهاي پپتيدي در مقايسه با ساير روشهاي تجويز فوايد زيادي به همراه دارد. غير تهاجمي بودن و عاري بودن از تداخلات ناشي از فرايندهاي استيل سازي، سهولت كاربرد و تنظيم راحت دوز، سبب مقبوليت بيشتر اين روش در مقايسه با روش تزريقي شده است. در اين كار پژوهشي ما تريپليمر حساس به دماي با خاصيت Sol-gel را به عنوان حامل داروي انسولين از سه منومر: NIPAAm و AAm و NVP و يا HEM سنتز و نانوذرات را توسط روش امولسيون دوگانه W/O/W، تبخير حلال و روش ميسليزاسيون تهيه كرديم زيرا: 1- هيدروژل PNIPAAm به تنهايي درآب متورم يا حل مي شود و يك هيدروژل حساس به دماي معمول مي باشد. 2- از طرف ديگر AAm يك كونومر آب دوست روان است. ورود مولفه AAM باعث افزايش قدرت مكانيكي هيدروژل PNIPAAm مي شود. 3- NVP و HEM به عنوان كومونومر سوم به علت رفتار شناخته شده آن از قبيل زيست سازگاري، نداشتن ايمونوژنيستي، پاسخ دهي به دما، آب دوستي و ميل تركيبي بالا، سنتز ساده و عدم توليد محصولات مضر، حلال آن آب مقطر دوباره تقطير مي باشد كه كاملا بي خطر است. منومرها سمي نيستند و يك پليمر در محيطي سالم فراهم شده كه به عنوان حامل دار كاربرد دارد. در حدود دماي فيزيولوژيك (بدن) رفتار Sol-gel نشان مي دهد و به 7/4=pH هم عكس العمل نشان داده متورم مي شود. معمولا مكانيسم رهش از هيدروژل هاي زيست تخريب پذير در مرحله اول، مكانيسم كنترل شده با انتشار و در مرحلۀ بعدي، تركيبي از انتشار و تخريب مي باشد.

تاریخ ثبت: 1388/08/06
خلاصه اختراع:

استفاده از مولكولهاي نانو ساختار جايگاه ويژه اي در علوم پرشكي و صنعت پيدا كرده ا ست. دندريمرها گروهي از پليمرهاي غيرخطي درخت مانند هستند كه به علت ويژگي هاي ساختماني و بيولوژيكي اهميت ويژه اي در علم نانو تكنولوژي پيدا كرده اند از بين اين مواد دندريمرهاي پلي آميدو آمين پر كاربردترين هستند طبق تعريف اگر سايز ذره اي بين 1-100 نانومتر باشد در اشل بندي نانو قرار مي گيرد با سنتزهاي متوالي اين دندريمرها مي توان سايزهاي متفاوتي را براي كاربردهاي مختلف تهيه نمود. ويژگي هاي منحصر به فرد ساختماني و بيولوژيكي اين مواد عبارتند از: الف) ويژگي هاي ساختماني 1- شكل منظم كروي 2- وجود گروه هاي عاملي متعدد روي سطح دندريمر كه امكان اتصال آن را با مواد مختلف ميسر مي سازد. به عنوان مثال گروهي از اين عاملها با مولكول دارو، گروهي بامواد سيگنال دهنده (فلوئورسانس) و گروهي براي تارگتينگ (به عنوان مثال ليگندي كه تمايل به واكنش با رسپتورهاي موجود بر سطح سلولهاي سرطاني دارد). 3- وجود اندازه هاي متفاوت مطابق با نسل آن (براساس نياز و در محدوده نانو) اندازه نانو اين مواد اتصال آنها را با بلوكهاي ساختماني بيولوژيكي مثل پروتئينها، آنزيمها و اسيدهاي نوكلوئيك امكان پذير مي سازد. 4- وجود حفره هاي دروني با اندازه مشخص براي حمل دارو. 5- امكان به كار گذاشتن درياب براي رديابي مسير دارو در بدن. 6- مونوديسپرسي نزديك به يك. 7- امكان اصلاح سطوح براي اهداف خاص - طراحي سطوح با گروه هاي عاملي مناسب براي بهينه كردن پارامترهاي بيولوژيكي مثل افزايش نفوذپذيري، مقاومت بين سلولي، تحريك سيستم ايمني، كاهش دوز دارو و كنترل رهش. ب) ويژگي هاي بيولوژيكي 1- افزايش حلاليت دارو در بدن در فرمولاسيون نانو (براي بالا بردن حلاليت داروهاي شيمي درماني سنتي آنها را در حلالهاي آلي حل مي كنند كه باعث بالا رفتن خاصيت سمي آنها مي شوند. 2- سازگاري زيستي. 3- قابليت توزيع پذيري مناسب و امكان كنترل آن براي تجمع در يك بافت خاص. 4- جمع آوري سريع از خون و دفع از طريق كليه و كبد (زيست تخريب پذير) 5- پيروي از قوانين هيگوچي (رابطه مستقيم غلظت دارو با جذر زمان)

تاریخ اظهارنامه: 1388/02/20
تاریخ ثبت: 1388/04/22
خلاصه اختراع:

دارو درماني صحيح به موازات رشد روز افزون جمعيت و توجه فزاينده محافل علمي جهان به ارتقا كيفيت و كميت حيات طبيعي گسترشي سريع يافته و در راس اولويتهاي علوم و فنون زيستي واقع شده است. درا ين راستا سيستمهاي دارو رساني نوين با بهره گيري از تكنولوژي هاي نوين ديدگاههاي جديدي را ارائه داده اند. تكوين ديدگاههاي جديد مبني بر اين واقعيت كه تغيير در ساختمان داروي مادر و با تغيير حاملين دارويي بدون تغيير اساسي در ساختمان شيميايي دارو منجر به توسعه طيف اثرات فارماكولوژيك و افزايش بهره دهي درماني مي شود عامل اصلي ظهور پيش داروهاي معمولي و پليمري بسياري از داروهاي پر مصرف است طراحي و سنتز بيش داروهاي داراي جرم مولكولي پايين يا پيش داروهاي پليمري با هدف افزايش بهره دهي درماني كنترل سرعت و محل رهش دارو افزايش سازگاري زيستي اصلاح خواص فيزيكوشيميايي و كاهش عوارض جانبي دارو انجام مي گيرد. آنچه در اين اختراع صورت گرفته است تهيه تعدادي از پيش داروهاي داروي ضد التهاب غير استروئيدي ايبوپروفن است اين دارو از مشتقات فنيل پروپيونيك اسيد بوده ساختمان شيميايي آن 2 - 4 - ايزوبوتيل فنيل پروپيونيك اسيد است اين دارو به عنوان جايگزيني مناسب براي آسپرين در درمان بيماران روماتوئيد آرتريت به كار مي رود و علاوه بر اثرات ضد التهاي داراي اثرات ضد درد و ضد تب نيز مي باشد. در دوز روزانه 2400 ميلي گرم معادل 4 گرم آسپرين اثرات ضد التهابي دارد از عوارض جانبي اين دارو ايجاد التهاب و زخمهاي گوارشي اصطراب مننژيت و تجمع مايع گزارش شده است. كه ايجاد زخمهاي معده از مهمترين عوارض جانبي آن است اثرات جانبي اين دارو هم از طريق تماس مستقيم با مخاط دستگاه گوارشي و اثر موضعي گروه اسيدي و هم به طريق سيستميك و به علت ممانعت از سنتز پروستاگلاندينها مربوط مي شود.

تاریخ اظهارنامه: 1388/02/20
تاریخ ثبت: 1388/04/22
خلاصه اختراع:

كوپليمرهاي هوشمند اخيرا توجه زيادي را در نانو بيوتكنولوژي و دارورساني به خود اختصاص داده است پليمرهاي آمفيفيلي حساس به محركهاي محيط است كه غاللبا كوپليمرهاي دسته اي متشكل از زنجيرهاي هيدروفيل و هيدروفوب مي باشند. اين پليمرها در محلولهاي آبي به دور خود متجمع شده و اجتماعات مايسل مانندي به وجود مي آورند. از اين جهت به آنها كوپليمرهاي خود تجمعي گفته مي شود. اين ساختمانهاي سوپر ا مولكولي كانديداهاي مناسبي براي حمل اكثر داروها در انواع اشكال دارويي مي باشند . از مهمترين ويژگي هاي آنها حساسيت به دا PH نيروي يوني و ساير محركهاي محيطي است كه آنها را به عنوان پليمرهاي هوشمند مطرح نموده است. پلي ان - ايزوپروپيل اكريلاميد و كوپليمرهاي آن از جمله اين پليمرهاي حساس به محركهاي محيط است محلولهاي اين كوپليمرها در بالاتر از يك دماي بحراني معين كه معكوس نشان داده تشكيل دو فاز مي دهند. به عنوان مثال دماي LCST هموپليمر PNIPAAm در حدود 33 درجه سانتي گراد است كه به دماي فيزيولوژيك بدن نزديك مي باشد. با تهيه انواع كوپليمرها اين دما به 37 درجه و بالاتر رسانده شده است.

موارد یافت شده: 17